Weekendje Den Haag

Na een paar weken ziek geweest te zijn keek ik ontzettend uit naar een weekendje Den Haag. Ik ken Den Haag een beetje, werk er inmiddels twee jaar. Heb het nooit echt op een ontspannen manier leren kennen, dus los van werk. Daar had ik zin in. De weergoden waren ons gunstig gezind, dus we konden rekenen op een zonnig weekend.

We namen de trein naar Holland Spoor, bij aankomst namen we de tram en voor we het wisten stonden we in de lobby van het hotel om in te checken. Hotel Park Centraal (Molenstraat) bevindt zich in een van de vele schattige zijstraten, en is centraal gelegen, maar niet te druk. Een aanrader, als je het mij vraagt.

Wat het leuke is aan een citytrip in eigen land, is dat het enigszins vertrouwd aanvoelt en toch ontdek je weer nieuwe plekjes. Zelf merk ik dat ik minder van te voren ga plannen of uitzoeken, laat me lekker verrassen. In het buitenland doe ik dat toch meer. Na het inchecken hadden we honger, en we besloten te wandelen. Geen Google maps, of allerlei zoekopties met 'waar vind ik een leuke lunchzaak in Den Haag'? Nee, gewoon op gevoel. Dat bleek een succes te zijn. In een van de zijstraten vonden we een schattig Italiaans lunchzaakje Da Lina op het Noordeinde. Goede kop koffie, heerlijke broodje (probeer broodje lekker) en als toetje cannoli.

Dat spontane gevoel hielden we nog even vast. We hadden zin om naar een leuk restaurant te gaan. Veel opties, alleen vergaten we dat je overal moet reserveren, vooral op een zaterdagavond. Na tientallen pogingen lukte het om een plekje te bemachtigen in het Spaanse restaurant Tapisco. We kwamen vroeg aan, dat was de enige optie en bij aankomst bleken wij de eerste gasten te zijn. In een historisch pand aan de Kneuterdijk vind je dit restaurant, dat vooral gespecialiseerd is in de Iberische keuken. Bij dit soort restaurants is het leuk om een share dining te doen, alleen valt het ons op dat er weinig vegetarische gerechten zijn. Voor mij geen ramp, want ik eet vlees. Mijn tafelgenoot, heeft naast de patatas bravas, vooral pimientos (groene pepers) gegeten.

De volgende dag willen we na al dat eten iets actiefs doen. We huren fietsen in het hotel, maken een tussenstop op de Piet Heinstraat en lunchen bij Plenty, een plantbased kitchen, waar mijn tafelgenoot meer dan genoeg keus heeft ;) Na ongeveer 30 minuten fietsen komen we aan bij het Zwarte Pad en we sluiten de warme dag heerlijk ontspannen af.

Weekendje Den Haag, just what we needed!

7F9B9529.jpg

Hi, thanks for stopping by!

Wat leuk dat je op mijn blog komt kijken! Ik ben Ana, een millennial child, geboren in ´85. In deze blog neem ik je mee in mijn leven, de leuke en spannende momenten, maar ook de minder leuke kanten. Hopelijk kan ik jou inspireren jouw mooiste leven te leiden, volgens jouw interne kompas. 

Let the posts
come to you.

Thanks for submitting!

  • Instagram