Leven als een digitale nomad

Het originele plan was om een maand in Kroatië te blijven, hier te werken en wonen. En daarnaast nog een beetje rondreizen. Eind mei, ben ik hier bijna twee maanden. Niet helemaal volgens het plan, but plans change, right! Ik zit nu op een vrij verlaten strand in Vodice en heb eindelijk de tijd genomen om deze blog te schrijven (zie foto). Goed teken toch 😊


Hoe heb ik mijn tijd hier doorgebracht? Eerste paar dagen acclimatiseren, mijn werkplek inrichten en veel tijd buiten doorbrengen. In Rotterdam zat ik veel binnen, ik had het geluk om op kantoor te werken, maar op de momenten dat ik niet op kantoor werkte, deed ik dat vanuit huis. Zo ook mijn online danslessen. Op een gegeven kwamen de muren letterlijk op mij af. Tijd voor actie!

Als je het voor je kunt zien en visualiseren, dan kun je het ook waarmaken. Zo ook mijn trip hiernaartoe.


Weekenden bracht ik door op een eiland Brac, of in Split waar ik een groep expats had ontmoet. Een internationale groep, uit heel Europa, die Split als bestemming koos. Vooral vanwege het goede klimaat, strand maar ook de vele mogelijkheden. Zo brachten we een dag fietsend door, en verkennen we een fort. Zwetend, en hijgend klommen we richting het heuvelachtige landschap rondom Split, om ons eindstation te bereiken: fort Klis. Met een prachtig uitzicht zochten we een mooi plekje uit en besloten daar te picknicken. Deze groep bevalt me wel; avontuurlijk, altijd in voor iets leuks en ontspannen.


Op een dag vond ik in een vegetarische tent in Split, op het achtergrond hoor ik een paar nummers van Djordje Balasevic, een bekende zanger uit Servië. Mijn dag kan niet meer stuk. Op dat soort momenten moet ik mezelf echt even knijpen en ben ik dankbaar. Het leven in Kroatië verloopt een stuk rustiger, en het leven hier gaat gewoon door. Het lijkt alsof de pandemie voor een moment niet bestaat, heerlijk om in een andere realiteit te zijn.


Een week later besluit een vriendinnetje uit Rotterdam op bezoek te komen, totaal niet gepland. In mijn nieuwsbrief wordt ze getriggerd door de zin ‘just do it’ en boekt een ticket naar Split. Geweldig dit soort acties! Ik heb altijd geroepen, ook al inspireer ik 1 persoon door mijn dans of acties, dan heb ik mijn doel bereikt.

Het einde is bijna in zicht, ik kom net uit Bosnië waar ik een paar dagen in Sarajevo heb doorgebracht. Mijn oma overleed plotseling, heftig allemaal, maar doordat ik in Vodice was kon ik er meteen naartoe. Ik geloof dat alles in het leven met een reden gebeurt. Een hectische week, maar ben blij dat ik op een waardige manier afscheid heb kunnen nemen. 
7F9B9529.jpg

Hi, thanks for stopping by!

Wat leuk dat je op mijn blog komt kijken! Ik ben Ana, een millennial child, geboren in ´85. In deze blog neem ik je mee in mijn leven, de leuke en spannende momenten, maar ook de minder leuke kanten. Hopelijk kan ik jou inspireren jouw mooiste leven te leiden, volgens jouw interne kompas. 

Let the posts
come to you.

Thanks for submitting!

  • Instagram