Weekendje Zeeland

Als het af en toe te druk wordt in mijn hoofd dan wil ik het liefst in de natuur opladen. Normaal ga ik dan een lang rondje in Kralingen lopen. Nu besloot ik het iets verder van huis te zoeken en een nieuwe omgeving te verkennen. Vlissingen…


Geheel nieuw is het niet. Aangezien ik 10 jaar in Zeeuws-Vlaanderen heb gewoond en dus vrij bekend ben met de omgeving. Maar toch, het is een fijne afwisseling. Via airbnb vind ik aan de Singel een leuk jaren ’30 huis. Een paar klikken verder en de reservering is een feit.
Na een treinreis van bijna 2 uur, kom ik aan in Vlissingen. De laatste tijd reis is veel minder met de trein, maar bij het passeren van de tussenstations Kruiningen-Yerseke, Goes, Krabbendijke krijg ik een flashback naar mijn studententijd, waarbij ik elk weekend netjes naar huis ging. Die tijd is allang voorbij. Doordat mijn ouders niet meer in Zeeland wonen moet ik letterlijk naar een ander land afreizen om dat ´thuisgevoel´ te creëren. Dat gevoel wanneer je moe bent of geen zin hebt om te koken, je moeder klaarstaat met huisgemaakte Balkan lekkernijen, zoals sarma en pita. Maar weer even back to the reality 😉 Het voelt goed om hier te zijn. Mijn airbnb bevalt goed, ik besluit dezelfde dag de omgeving te verkennen. Lekker uitwaaien aan het strand.


Wat meteen opvalt is de ruimte, het uitgerekte en brede strand van Vlissingen. Weinig mensen op straat en het is helemaal niet druk. Na meer dan 15 jaar wonen in Rotterdam ben ik een city girl geworden, en houd graag van de vele mogelijkheden die een stad biedt. De laatste tijd verlang ik meer naar rustige plekken waar je je even kan terugtrekken. Misschien komt het door de hele gekte rondom de pandemie, maar ik heb zo mijn momenten wanneer ik goed oplaad. Met dans bijvoorbeeld, heb ik dat gevoel ook, alles loslaten, uit het hoofd en helemaal opgaan in het moment. Maar dat zijn moment opnames, de volgende dag zit je weer op kantoor achter een computer ;)


Ik heb tijdens mijn weekendje Vlissingen geen enorme doorbraken of inzichten gekregen, wel is mij één ding duidelijk geworden. Tijd laat niet op zich wachten, ook in deze periode niet, waar alles vaker tot stilstand komt. Het laat me wel heel duidelijk zien dat je altijd, ongeacht de situatie, de creator van je eigen leven bent. En nooit het slachtoffer. Ik ben dankbaar voor alles wat ik het afgelopen jaar heb gerealiseerd. Ik ben een paar maanden in het buitenland geweest, ontzettend leuke dansmomenten gehad, begonnen met een nieuwe dans (tango) en vooral genoten van fijne mensen om mij heen.


December staat voor de deur, nog 34 dagen voordat we 2022 ingaan. Vind je richting. En ga dansen met het heden, verleden en creëer jouw mooiste toekomst.


 

7F9B9529.jpg

Hi, thanks for stopping by!

Wat leuk dat je op mijn blog komt kijken! Ik ben Ana, een millennial child, geboren in ´85. In deze blog neem ik je mee in mijn leven, de leuke en spannende momenten, maar ook de minder leuke kanten. Hopelijk kan ik jou inspireren jouw mooiste leven te leiden, volgens jouw interne kompas. 

Let the posts
come to you.

Thanks for submitting!

  • Instagram