Begin van de lente....

Ook wel equinox genoemd, waarbij het tijd is om het oude los te laten en het nieuwe te verwelkomen in ons leven.


market of clay pots


“Tijd om het oude los te laten en plaats te maken voor het nieuwe.”

 

Het is alweer heel lang geleden dat ik zo de tijd nam om een blog te schrijven. Als je denkt spannende verhalen over mannen, daten, sex enz. te lezen. Helaas ik moet je teleurstellen. De laatste tijd ligt de focus vooral op plannen maken, in beweging komen en blijven. Ik heb echt dagen dat er allerlei gedachten door mijn hoofd spoken, dan wil ik verandering, niet over 1 jaar, maar nu en dan meteen. Zo wil ik mijn appartement verkopen, ik heb echt dagen dat ik het roer drastisch om wil gooien. Letterlijk, weg uit Rotterdam. De grote stad verruilen voor meer groen, een oase van rust maar nog steeds fijne mensen en voldoende activiteiten om mij heen. Nu alle zekerheid wegvalt door de huidige pandemie, of eigenlijk al ´the fun part´ die een stad biedt met al zijn mogelijkheden, blijft er minder over. Ik vind het ook een verrijking, want het dwingt ons letterlijk om naar binnen te kijken.

En na te gaan, wat werkt nog voor mij, wat niet en wat wil je veranderen? En ja, I know, alle verandering begint van binnenuit. Dus je huis verkopen, en ergens anders wonen, zal het gevoel in begin even sussen. Want in het begin is alles nieuw, leuk en spannend. Maar na een tijdje weer normaal.


Merk dat ik alle opgebouwde zekerheden, waar ik soms, krampachtig aan vasthield, meer en meer wil loslaten. Maar ook het oude. Daar staat symbolisch gezien het begin van de lente ook voor. De equinox. Ik heb mij de afgelopen periode erg ontwikkeld, minder leuke momenten gehad. Mezelf echt tegengekomen, in het werk, gezondheid, vrienden maar ook liefde. Eigenlijk alle pilaren in het leven. Ook momenten van alleen zijn, het duisternis (ook alles wat er nu buiten ons gebeurt). Ik probeer dit zo min mogelijk mijn interne wereld te raken. Kijk bijvoorbeeld geen nieuws. Laat mij leiden door mijn interne kompas. Dit betekent voor mij, doorgaan, ja met leven, plannen, uitkijken naar nieuwe dingen. Zo ga ik in april er tussenuit, even weg uit mijn dagelijkse routine. Ik ga naar Kroatië, mijn ouders bezoeken, daar werken, dansen, nieuwe mensen ontmoeten en wellicht ook nog even naar Bosnië. Of ik er zin in heb, jazeker.


Heb de afgelopen tijd wat makelaars laten komen. Een ding is zeker, mijn woning is zo verkocht. Een mooie verkoopprijs en flinke overwaarde levert het mij op. Toen ik van de hypotheekadviseur naar huis fietste, flitsen alle cijfertjes door mijn hoofd en werd ik er niet warmer van. Dat wat ik voor mij zie, is nu even in deze situatie, niet in Nederland waar ik wil wonen, beschikbaar. Wellicht ergens anders? Ik denk, als ik heel eerlijk en open vanuit mijn hart spreek, een verandering is ergens anders wonen. Iets nieuws ontdekken. Ook als is dat voor een tijdje, gewoon om erachter te komen, of die magische Balkan waar ik het altijd over heb zo geweldig is. En ook onderzoeken hoe men daar omgaat met de huidige situatie.


Plan of droom is om na deze maand, een jaar daar te gaan wonen, mijn huis dan tijdelijk verhuren. 

7F9B9529.jpg

Hi, thanks for stopping by!

Wat leuk dat je op mijn blog komt kijken! Ik ben Ana, een millennial child, geboren in ´85. In deze blog neem ik je mee in mijn leven, de leuke en spannende momenten, maar ook de minder leuke kanten. Hopelijk kan ik jou inspireren jouw mooiste leven te leiden, volgens jouw interne kompas. 

Let the posts
come to you.

Thanks for submitting!

  • Instagram